Er is nu wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd dieet, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, leidt tot een betere gezondheid. Dit is een belangrijke stap richting effectievere voedingsinterventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en voorkomen van chronische ziekten.
Deze conclusie is gebaseerd op jarenlang onderzoek in een grootschalige publiek-private samenwerking binnen TiFN, waarin het Maastricht UMC+ (MUMC+) en Wageningen University & Research de krachten bundelden met diverse kennisinstellingen en bedrijven in de voedingsindustrie (zie het tijdschrift Cell Metabolism). Deze studie toont aan dat het afstemmen van voeding op iemands stofwisselingstype meer verbetering geeft in gezondheid dan wanneer de algemene voedingsadviezen worden gevolgd.
Deel dit artikel op sociale media
Er is nu wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd dieet, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, leidt tot een betere gezondheid. Dit is een belangrijke stap richting effectievere voedingsinterventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en voorkomen van chronische ziekten.
Deze conclusie is gebaseerd op jarenlang onderzoek in een grootschalige publiek-private samenwerking binnen TiFN, waarin het Maastricht UMC+ (MUMC+) en Wageningen University & Research de krachten bundelden met diverse kennisinstellingen en bedrijven in de voedingsindustrie (zie het tijdschrift Cell Metabolism). Deze studie toont aan dat het afstemmen van voeding op iemands stofwisselingstype meer verbetering geeft in gezondheid dan wanneer de algemene voedingsadviezen worden gevolgd.